• Umivanje lica blagim sredstvom za pranje

Osobe koje imaju masnu kožu i kožu sklonu stvaranju bubuljica nikako ne treba da preskoče redovno umivanje lica. Preporuka je ujutru i uveče, a za umivanje lica najbolje je koristiti blaga sredstva za čišćenje koja ne isušuju i neodmašćuju previše kožu.

  • Proizvod protiv bubuljica

Ukoliko imate uporne bubuljice ili veliki broj akni posavetujte se sa dermatologom oko izbora proizvoda za tretman akni. Dostupni su različiti proizvodi, a u nekim slučajevima je potrebno koristiti i lekove za primenu na koži koji će pomoći da se smanji zapaljenje kože i očiste pore.

  • Proizvodi za hidrataciju

Iako imate masnu kožu ili bubuljice kožu je potrebno negovati. Previše isušena koža, kao reakciju na suvoću, počinje da luči dodatno masnoću i tako ostajemo u začaranom krugu iznova masne i problematične kože. Birajte proizvode koji su nekomedogeni (ne zatvaraju pore).

  • Piling

Povremeno možete koristiti pilinge ukoliko koža nema upaljene i gnojne akne (u tom slučaju morate se konsultovati sa dermatologom da li smete da koristite pilinge i koje). Piling pomaže da se ukloni sloj mrtvih ćelija kože što za rezultat ima otpušene pore pa posledično manje mitisera i bubuljica. Hemisjki pilinzi pomažu i kod uklanjanja fleka i hiperpigmentacija koje se često javljaju kod bubuljica.

  • Šminka

Ukoliko koristite šminku i pudere birajte one koji ne zatvaraju pore i koji su prilagođeni masnoj i koži sklonoj bubuljicima. Nemojte zaboraviti da uveče skinete šminku i detaljno se umijete jer zaostala šminka nikako neće pomoći problemu bubuljica.

 


Slične objave

Newsletter