KONTROLIŠITE KRVNI PRITISAK

Povišen krvni pritisak je glavni faktor rizika za bolesti srca i infarkt. Kada je krvni pritisak normalnih vrednosti, smanjujete napor i pritisak na srce, arterije i bubrege čime pomažete da živite duže.

KONTROLIŠITE HOLESTEROL

Povišen holesterol doprinosi stvaranju naslaga na krvnim sudovima, koje mogu da dovedu do srčanih bolesti, začepljenja i infarkta. Kada držite holesterol pod kontrolom, povećavate šanse da vaši krvni sudovi budu prohodni i bez začepljenja.

KONTROLIŠITE ŠEĆER U KRVI

Većina hrane koju unosimo pretvara se u glukozu (šećer) koju naše telo koristi za stvaranje energije. Tokom vremena, visoke vrednosti šećera u krvi mogu da oštete srce, bubrege, oči i nerve.

POKRENITE SE

Vođenje aktivnog života je jedna od najboljih stvari koju možete uraditi za sebe i sve koje volite. Svakodnevna fizička aktivnost pomaže zdravlju i povećava kvalitet života.

JEDITE ZDRAVIJE

Zdrava ishrana je jedno od najjačih oružja u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti. Kada jedete hranu koja je zdravija za srce, povećavate šanse da budete i ostanete zdravi i osećate se dobro.

ODRŽAVAJTE NORMALNU TELESNU TEŽINU

Svaki višak kilograma koji imate dodaje teret na zdravlje vašeg srca, krvnih sudova, bubrega i kostiju. Gubljenje težine doprinosi i smanjenju krvnog pritiska i pomaže da se osećate bolje.

PREKINITE PUŠENJE

Konzumiranje cigareta, između ostalog, povećava rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti. Ako ste pušač, najbolje što možete da uradite za svoje zdravlje je da prekinete pušenje.

 

 


Slične objave

Newsletter