Opadanje kose je uobičajena pojava, ali prekomerno opadanje može izazvati brigu i strah kod mnogih. Gubitak kose nije samo muški problem, kao što se često pretpostavlja – čak polovina žena pati od pojačanog gubitka kose (preko 100 dlaka dnevno) u nekoj fazi života, što deluje naročito stresno i može smanjiti samopouzdanje.  Gusta, zdrava kosa je važan element ženske lepote u društvenom pogledu. Uzroci opadanja mogu biti različiti, a najčešći su stres, dijeta ili hormonske promene.

Postoje različiti tipovi opadanja kose i prava dijagnoza je prvi korak ka uspešnom lečenju. Difuzno opadanje kose predstavlja ravnomerno opadanje dlaka sa centralnog dela glave (proređenost kose). Difuzni gubitak kose se javlja zbog poremećaja ciklusa rasta dlake. Ako koren kose nije dovoljno hranjen ili je oslabljen usled bolesti ili stresa, metabolička aktivnost se smanjuje, deljenje ćelija se smanjuje i faza rasta kose se skraćuje. To dovodi do neravnoteže između anagenske faze (faza rasta) i telogenske faze (faza stagnacije), a više kose opada nego što raste. Neophodno je identifikovati okidače opadanja kose i delovati preventivno, ali i je neophodno i tretirati nastali problem.

Novi Pantogar® šampon i Pantogar® tonik za žene su specijalno dizajnirani za tretman opadanja kose i stimulaciju zdravog rasta kose kod žena. Sadrže efikasnu Pantogar® Growtect formulu, koja aktivira koren kose i čini dlaku jačom i debljom.

Na našem tržištu nedavno su se pojavili i šampon i tonik protiv opadanja kose, posebno prilagođenog sastava za žene i za muškarce

Pantogar® šampon za zdrav rast kose je namenjen ženama sa pojačanim opadanjem kose. Sadrži specijalno dizajniran AnaGainTM kompleks, kofein, kompleks vitamina B i keratin – dlaka postaje jača i otpornija, a kvalitet kose postaje bolji.

Pantogar® tonik za aktivaciju rasta kose namenjen je ženama sa pojačanim opadanjem kose, zahvaljujući intenzivnoj formuli za smanjenje gubitka kose. Redovnom primenom, koren dlake se ponovno aktivira i obnavlja se vitalnost kose.

Novi Pantogar® šampon i Pantogar® tonik za muškarce su specijalno dizajnirani za muškarce, kod kojih je gubitak kose uzrokovan uglavnom prekomernom proizvodnjom muškog polnog hormona dihidrotestosterona (DHT). Sa posebnom formulom Pantogar® Growtect za muškarce, koren dlake se aktivira i dlaka postaje jača i otpornija.

Pantogar® šampon sadrži ProcapilTM kompleks, kofein, apigenin i vitamine B grupe. Redovnom primenom poboljšava se mikrocirkulacija kože glave – što vodi ka boljoj ishranjenosti korena dlake i smanjenom opadanju kose.

Pantogar® tonik protiv opadanja kose predstavlja intenzivnu formulu u borbi sa opadanjem kose. Pored kofeina, ProcapilTM kompleks klinički dokazano smanjuje opadanje kose i stimuliše rast zdrave kose. Tonik je prijatnog mirisa i ne ostavlja vidljive tragove na koži glave i kosi. Nakon primene tonika, kosa se može stilizovati na uobičajen način.

Preporučuje se istovremena upotreba Pantogar® šampona i tonika. Kako kosa raste samo oko jedan centimetar mesečno, optimalno je primenjivati terapiju tokom 3 meseca. Svi proizvodi su pogodni za svakodnevnu primenu i svaki tip kose.

 

 


Slične objave

Newsletter